T'interessa

Aniversari 25 anys IVASPE

Aniversari 25 anys IVASPE

Declaració Institucional sobre els 25 anys de la creació de l'IVASPE (1991-2016)

Tal dia com avui, de l'any 1991, el Consell de la Generalitat va crear l'IVASP, l'Institut València de Seguretat Pública, una nova acadèmia al servei de la formació dels policies locals.

És compleixen, doncs, vint-i-cinc anys de la posada en marxa de l'Institut, que avui s'anomena IVASPE, Institut València de Seguretat Pública i Emergències, per estar també dedicat des de 2012 a la formació del personal de les emergències (bombers, brigades, personal de Protecció Civil i tècnics d'emergències).

Aquesta declaració vol ser un reconeixement a les persones que encapçalaren aquesta empresa i que senten aquest Institut com una part més de la seua persona, del seu esperit. Per això, cal retre homenatge a totes les persones que ho varen fer possible: als responsables polítics que prengueren la decisió de posar l'Institut en marxa, als juristes que aclariren els entrebancs legals, als tècnics que feren realitat el projecte, al personal administratiu i a totes aquelles persones que varen contribuir al fet que els policies locals de la Comunitat Valenciana i el personal d'emergències, tinguen avui una formació reconeguda i valorada per la població.

L'Institut, d'ençà que va néixer, ha format més de 70.000 policies i personal d'emergències al territori de la Comunitat Valenciana, els quals han rebut una formació professional, amb l'objectiu de donar un servei de qualitat a les persones i per continuar salvaguardant la nostra seguretat i la nostra terra.

Aquests vint-i-cinc anys han de ser un punt d'inflexió en aquest Institut, volem ser percebuts i reconeguts com un centre d'excel·lència, innovador i flexible en la formació especialitzada de policies, bombers i la resta del personal involucrat en la seguretat i les emergències.

És per això que, tot i les dificultats que tenen les nostres institucions, ha arribat l'hora de fer un esforç, per a donar resposta a les necessitats i demandes del nostre entorn en l'àrea de la Seguretat i les Emergències, i aconseguir professionals amb altes competències, a través d'actuacions de formació especialitzades, promovent l'intercanvi d'experiències, el treball en equip, la millora contínua i la igualtat, com a valors essencials de la nostra acció amb el professorat i, en general, amb tot el nostre alumnat. Potenciarem les relacions amb la Universitats Públiques Valencianes per a incorporar el seu talent, així com les aliances amb altres organitzacions i institucions públiques que afavorisquen el desenvolupament de l'excel·lència en la nostra Escola.

Per ultim, vull també agrair l'esforç que s'ha fet fins a avui, a tota la gent que ha dedicat el seu treball a aquest Institut, a millorar la formació dels persones per a donar-nos una major seguretat i una millor resposta a les emergències.

 

22 de febrer de 2016

El director general de l'Agència de Seguretat

i Resposta a les Emergències,

Josep María Ángel Batalla